< Takaisin

Uuden äärellä – muuttuva työelämä ja uudistuva koulutus

Mitä osaa tulevaisuuden laaja-alaisesti sivistynyt taloustoimija? Mitä syvää erityisosaamista metaversumin ja autenttisen elämän osaaja tarvitsee? Mihin olemme menossa muutosmatkalla? Julkaisun kirjoittajat toivovat, että keskustelu jatkuu ja tuottaa uutta, vastuullista pohjaa kestävälle koulutuksen ja liiketoimintaosaamisen kehittämiselle.

Julkaistu: 25.11.2022 Muokattu: 25.11.2022

Uuden äärellä – muuttuva työelämä ja uudistuva koulutus
Jääskeläinen, Pia; Neuvonen-Rauhala, Marja-Liisa (toim.)

Maailma näyttäytyy nykyään erilaisten murrosten ja muutosten myllertämältä, eikä tulevaisuuden ennakoiminen ole helppoa nytkään, jos se ei ole ollut helppoa aiemminkaan. Tämä laajasti liiketalouden koulutusta ja tradenomiosaamisen tulevaisuutta käsittelevä julkaisu lähti syntymään ja kehittymään ajatuksesta, että liiketalouden opettajayhteisön on syytä yhdessä pohtia niitä ajureita ja pulmia, jotka ohjaavat koulutusta ja tradenomiosaamisen kehittämistä.

Millainen on työelämä ja työelämän erilaiset kontekstit, joissa opiskelijamme nyt ja erityisesti tulevaisuudessa työskentelevät? Julkaisu kattaa vain osan muutosajureista, mutta ne pyrkivät ilmentämään sitä muutoskirjoa, jossa elämme ja toimimme juuri nyt. Keskustelemme julkaisussa myös siitä, miten valmistaudumme tulevaan sekä hahmotamme yhdessä artikkeleiden avulla kestäviä ratkaisuja aikamme haasteisiin.

Julkaisun on tarkoitus avata keskustelua ja herättää ajattelemaan sekä hahmottamaan, mistä kaikesta me puhumme, kun suunnittelemme koulutusta. Kysymyksemme itsellemme ja myös lukijalle onkin: Mitä hyvää säilytämme? Mitä uutta kehitämme? Mitä osaa tulevaisuuden laaja-alaisesti sivistynyt taloustoimija? Mitä syvää erityisosaamista metaversumin ja autenttisen elämän osaaja tarvitsee? Mihin olemme menossa muutosmatkalla?

Julkaisun kirjoittajat toivovat, että keskustelu jatkuu ja tuottaa uutta, vastuullista pohjaa kestävälle koulutuksen ja liiketoimintaosaamisen kehittämiselle.

Tekijät

Pia Jääskeläinen

Marja-Liisa Neuvonen-Rauhala

Jaakko Ansamäki

Jagat Bahadur Kunwar

Abdessamad Boukhari

Nina Hartikainen

Päivi Hurri

Juha Häkkinen

Petteri Ikonen

Viljo Kuuluvainen

Ari Lindeman

Mari Maunula

Mikhail Nemilentsev

Pekka Penttinen

Tommi Salmela

Katso lisää julkaisuja

Kaikki julkaisut